Back to All Events

Årets sommerkonsert 2019, TRANG FØDSEL



Artist og dato for årets sommerkonsert er klar:
Trang Fødsel gjester Bekkjarvik Gjestehavn 26. Juli 2019!


Trang Fødsel ble dannet som en duo av to musikkstudenter; Hans Petter Aaserud (vokal, akustisk gitar) fra Bjørkelangen og Jørund Fluge Samuelsen (vokal, fløyte) fra Notodden i 1992. Aaserud hadde erfaring fra heavyrock, mens Samuelsen var klassisk skolert. De begynte å opptre som akustisk duo på gater og i klubber. Året etter fikk de med seg bassisten Ole Amund Gjersvik (kjent fra jazz-miljøet i Bergen). Etter å ha spilt et år som trio, ble ringreven Frank Jakobsen med på trommer i det nye bandet. John Vinge (tangenter) gjorde besetningen fulltallig i september 1995. Samme måned gikk bandet i studio med produsent Geir Luedy (fra Chocolate Overdose), og like før jul ga de ut CD-en Bare barnet på eget selskap. Platen ble distribuert i 1000 eksemplarer, de fleste i og rundt Bergen.


I løpet av 1996 tilbød flere plateselskaper kontrakt til det nye bandet. Til slutt var det Norsk Plateproduksjon som fikk Trang Fødsel i stallen sin, og sammen med produsent Yngve Leidulv Sætre gikk gruppen i studio i desember 1996. Mange av sangene fra Bare barnet ble spilt inn på nytt til Hybel, bl.a. «Kursiv». Den nye versjonen ble en radiofavoritt våren 1997, sammen med «Hippie» og «Livet er helt ålreit». Hybel solgte til slutt 65 000 eksemplarer, og «Kursiv» ble nominert til Spellemannprisen i kategorien årets låt. Samtidig som Hybel ble gitt ut i mars 1997 – og suksessen begynte – valgte Jakobsen å slutte i bandet av familiære grunner. Ny trommeslager ble Tord Riiser.


Truls Birkeland var produsent for oppfølgeren Feber, utgitt i juli 1998. Singlen «Drømmedame» ble utgitt som en forsmak, og gikk til topps på radiolistene i Norge. "Manisk" var neste singel ut, og selv om feberen ikke var like høy som for Hybel, solgte albumet godt. Sommeren 1999 dro gruppen til en hytte på Sørlandet, hvor albumet Damp ble innspilt med Sætre tilbake som produsent.

På denne tiden fikk både Hans Petter og Jørund barn, og Trang Fødsel tok seg en pause mens medlemmene begynte å skrive og produsere for andre artister. Jørund som produsent og låtskriver for bl.a Asgeir Borgemoen, "sjefen over alle sjefer"

Hans Petter startet selskapet Your Favourite Music (YFM) sammen med Geir Luedy, og oppdaget, produserte og skrev for artister som Trucks, Susanne Sundfør, Robert Post, Alexandria Quartet, Heine Totland, Alexander With etc…

I 2005 ble albumet De aller beste en av årets storselgere, og Trang Fødsel begynte å ta spillejobber igjen. I 2010 ga Jørund seg for godt under arbeidet med nytt album. Hans Petter valgte å fortsette alene med ny besetning, og ga ut albumet Ryktet i 2011.

Bandet opplever nå en enorm respons på sine konserter, der publikum kan nesten alle sangene…om de vil eller ei.



Mer informasjon kommer...

Earlier Event: July 6
AKTIVITETSHELG 2019 PÅ MØKSTER
Later Event: August 3
MØKSTER MARATON 2019