Tilbake til alle arrangementer

Winemakers Dinner med Segni di Langa

  • Bekkjarvik 61 Bekkjarvik 61 (kart)

Winemakers Dinner på Bekkjarvik gjestgiveri

Den italienske produsenten Segni di Langa, med Gian Luca Colombo i spissen, kjem tilbake til Austevoll og Bekkjarvik saman med Marius Søbye frå Nebbiolo Wines for å presentere sine fantastiske vinar for oss.

Det blir servert seks vinar, der ein mellom anna kan glede seg til å smake nydelege raudvinar som Barbera d'Alba, Pinot Nero, Barolo mm. Kjøkkenteamet byr på ein deilig fire-rettars meny, perfekt kombinert med dei utvalde italienske vinane – så her er det berre å glede seg!

"Gian Luca Colombo si reise inn i vinproduksjon starta som eit personleg ynske, drive av eit sterkt engasjement for å følgje dette handverket, sjølv om han ikkje arva landbrukseigedomar eller vinmarker. I 2011 tok han det første steget ved å kjøpe druer frå vinmarker i gode posisjonar. Over tid klarte han å etablere sin eigen vinmark og verksemd, som no strekkjer seg over 4,5 hektar fordelt på 14 små parseller. Desse parsellane er ei blanding av eigd land og langsiktige leigeavtalar, som alle blir forvalta direkte av han.

Vinmarka er hovudsakleg planta med dei tradisjonelle druetypane frå Langa-regionen – Nebbiolo, Barbera, Pelaverga og Dolcetto. Likevel har Gian Luca alltid dyrka Pinot Noir, ein drue han har stor kjærleik for. Vinmarkene hans ligg hovudsakleg i det anerkjende Barolo-området, men han eig òg ein parsell i Roero og ein i Doglianese.

Sjølv om han opphavleg dreiv med økologisk dyrking, har Gian Luca dei siste seks åra omfamna biodynamiske metodar. Denne endringa er ein del av ei større visjon for å auke kompleksiteten i verksemda. I tillegg til vinmarkene har han byrja å dyrke frukthagar og kornåkrar, og han planlegg å plante eit lite skogsområde nær heimen sin.

Alt arbeid i vinmarka – inkludert behandlingar og forvaltning av den biodynamiske komposthaugen – blir utført personleg. For å minimere jordkomprimering nyttar han ein liten, lett hjultraktor. Vinproduksjonen er òg heilt handlaga, med Gian Luca som sjølv lagar vinane i sitt vesle, dedikerte kjelleranlegg.

Eventstart kl. 18.30
Kr. 1.850,- per person

For bordreservasjon, send e-post til restaurant@bghotel.no eller ring 📞 55 08 42 40.

Velkomen til ein unik smaksoppleving! 🍷✨

Forrige
Forrige
28. mars

Kino: Novocaine

Neste
Neste
5. april

Kokkekurs, brød, Beckerwyc Academy