Back to All Events

Møkster Maraton

  • Møkster Hordaland, 5387 Norge (map)

Møkster Maraton 2018

Velkommen til et maraton utenom det vanlige!

På den lille øya Møkster, ytterst i havgapet sør-vest for Bergen kan du 4.august 2018 løpe Møkster maraton (42,195 km), Møkster ultra (63,293) eller Nautisk maraton (4,2 nautiske mil- 7,815 km). Klokka 20.00 blir det kulturarrangement. Påmeldingskontigenten for maratonløpet inkluderer middag, drikke, kake og kaffi i kafeen (åpen 12.00-17.00, middag fra 13.00) + konserten i det gamle Pakkeriet (egen kai for de som kommer med privatbåt). Alle maratonløperne får tekniske t-skjorter med logo. De 25 først påmeldte til Nautisk Maraton og de 15 først påmeldte til Nautisk under 16 år, får også t-skjorte. Løpere av Nautisk maraton får halv pris på konserten. Mat er ikke inkludert. Flotte, forseggjorte medaljer med egen logo og årstall til alle. Villsauskinn til vinnerne av maratonløpet og ellers fine premier med logo og årstall.

NB- alle som skal ha t-skjorte må sende mail om ønsket størrelse: mokster.info.gmail.com.
 

 

10.00: Start Møkster ultra

11.00: Tidlig start maraton for de som ønsker det. (NB- man er da ikke med i medaljekamp).
12.00: Felles start maraton, koster 600,- (etter 1. mai: 750,-)
13.00: Start Nautisk Maraton, som koster 300,- Barn/unge, 250,-
14.00: Barneløp for de minste (gratis)- samling 13.45 ved Alfred Magne sin løe. Retning kapellet.
18.00: Premieutdeling på Pakkeriet (ved butikken og den nye hurtigbåtkaien).
19:10: ekstrabåt retur til Hufthamar (korresponderer med ferge til Krokeide)
20.00: Konsert. Mer info kommer. Sted: Pakkeriet (ved butikken og den nye hurtigbåtkaien).
22:10: ekstrabåt til Hufthamar (korresponderer med ferge til Krokeide)
Videre transport fra Krokeide må man organisere selv.

 

Reiseforslag:

Lørdag 4.august: hurtigbåt fra Bergen sentrum lørdagen klokka 10.10. Ankomst Møkster 11.10. Eventuelt parker bilen på Krokeide og ta ferga 09.35 og hurtigbåten videre fra Hufthamar til Møkster. Det tar 15 min å gå fra kaien til målområdet ved Møkster skule.
Fredag 3.august: hurtigbåt fra Bergen sentrum 16.10 eller 20.10. Book overnatting på Møkster via airbnb, eventuelt send en mail. Eller ta med telt i utmarka? Vi anbefaler å legge inn tid til en runde langs de fantastiske turløypene i utmarka. Panoramautsikt utover havet.

Retur med hurtigbåt 4.august fra Møkster til Hufthamar (korresponderer med ferge videre til Krokeide) klokka 19.10 (etter premieutdelingen) og 22.10 (etter konserten). NB- videre transport fra Krokeide må hver enkelt organisere. For de som overnatter går det hurtigbåt fra Møkster søndag 5.august 11.27, 16.32 eller 18.48.

Vi kan også anbefale å kombinere Møkster-oppholdet med en tur til vakre Bekkjarvik gjestgiveri. Her får deltagere spesialpris OG mulighet til å nyte den fantastiske maten fra Bocuse d'or-vinner Ørjan Johannsesen! Ørjan jobber til vanlig på Gjestgiveriet og står for menyen der. NB- bestill rom så fort som mulig. Om man reiser hit først, så går det lørdags morgen en hurtigbåt like utenfor gjestgiveriet klokka 08.40. Du er på Møkster 08.57. 
 

113 foto fra Møkster maraton HER.

VELKOMMEN!

Ta kontakt på mail: mokster.info@gmail.com


Velkommen!

Later Event: August 24
Kystsogevekene i Bekkjarvik