Back to All Events

Festspillkonsert i Bekkjarvik . Nordvegen- Bekkjarvik

  • 53 Fv150 Bekkjarvik, Hordaland, 5397 Norge (map)


Musikalsk seilas fra saga til samtid. 

Til fjorårets festspill komponerte Ivar Bjørnson & Einar Selvik’s Skuggsjá et verk med røtter solid plantet i vår norrøne fortid. Nå fortsetter de prisbelønte musikerne ferden langs Nordvegen, skipsleia som er opphavet til Norges navn. 

I stemningsfulle, intime konserter på vestlandssteder med lang historie og sterk tilknytning til havet, beretter musikken om tusenårgamle tradisjoner og tanker som også har sterk klangbunn hos mennesker i dag. 

Fra Færøyene kommer vokalist og komponist Eivør, kjent for sin sterke og samtidig skjøre stemme, for å bli med på reisen. Med bakgrunn i den musikalske arven fra hjemøyen, har hun skapt sin egen sjanger der elementer fra mange musikalske leirer har sin naturlige plass – slik som de også har i lydbildet til komponistduoen Selvik/Bjørnson. 

Med Eivørs musikk drar Nordvegen lengre vestover, og tar også noen avstikkere innom det utvidede repertoaret til Einar Selvik og Ivar Bjørnson. Låter fra deres respektive band, Wardruna og Enslaved, og andre komposisjoner de har laget sammen gjenskapes i Nordvegens karakteristiske klang, der gamle og nye toner og instrumenter spiller sammen. Til sammen blir det en makeløs og melodiøs historiefortelling som peker på hvem vi er og hvor vi kommer fra. 

«En liten genistrek av fortid og nåtid i skjønn forening» 
– BERGENS TIDENDE

Andre arrangement i tilknytning til Nordvegen-konsertene vil bli annonsert senere. 

Einar Selvik sang, kraviklyre og diverse historiske instrumenter
Ivar Bjørnson gitarer, effekter og sang
Iver Sandøy trommer, perkusjon og sang
Silje Solberg hardingfele, sang
Stein David Baastad lyd

Eivør Pálsdóttir sang
Høgni Lisberg perkusjon
Mikael Blak bass
Hallur Jonson lyd
 

Later Event: June 30
Moteshow i Bekkjarvik